joi, 13 mai 2010

Balta de la veverite

Anul trecut, contractul de concesiune a baltii de la Doua Veverite, incheiat intre Primaria Recea si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) e expirat. Edilii comunei au decis insa sa nu-l reinnoiasca, ci sa ia administrarea lacului cu peste in propriile maini si sa-l transforme intr-o afacere profitabila. Primaria a investit in reabilitarea locului de agrement si a reusit sa-si scoata o parte din parleala, macar cat sa dea peste nas carcotasilor care i-a imputat ca, fara cei de la AJVPS Maramures, balta va ramane fara peste. Mai mult, primarul Pavel Octavian spune ca a reusit sa stranga intr-un singur sfarsit de sapatamana, din tarifele impuse pescarilor, o suma egala cu chiria platita de asociatie intr-un an.

In primavara acestui an, Primaria Recea a demarat lucrari de decolmatare si largire a lacului de la Doua Veverite, iar balta s-a populat cu 3 tone de crap. Primarul Pavel Octavian spune ca are balta de peste si ca va deveni rentabila, in ciuda tuturor malitiosilor.

"Weekendul trecut am facut 39 de milioane lei vechi din ce-au platit pescarii. Au fost cam 100 de pescari, am deschis sezonul din 1 mai. Inainte primeam o chirie de 1000 dolari anual de la AJVPS. Am scos mai mult de atat intr-un singur weekend!"- a detaliat primarul.

In acest moment, exista paza permanenta pe balta, iar edilii comunei efectueaza frecvent vizite de lucru in zona.

Sursa :emm.ro Vezi Video

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu