luni, 14 iunie 2010

Conserva de peste

Porti: 6
Timp: 90
Ingrediente:
albitura 1000 grame
suc de rosii 500 ml
ulei 6 linguri
foi de dafin 3 bucati
cimbru (fire) 4 bucati

Mod de preparare al retetei : conserva de peste
Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie pestisori. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste, etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrul. La final se pune uleiul si bulionul. Se une un capac si se lasa la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore. O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in kukta se face tot la foc mic dar dureaza cca. 1 ora si jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane,se capseaza si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine peste iarna
. Se poate consuma cald sau rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu