luni, 14 iunie 2010

Monturi pentru crap 1

Monturi pentru crap 1
autor: KenTownley


FIRUL DE PAR AJUSTABIL

Sunt sigur ca nu trebuie sa va mai spun ca crapii pot fi creaturi foarte nestatornice in timp. Uneori se hranesc fara urma de teama si practic orice montura, cat de invechita, este eficienta. Oricum, poti foarte bine intalni crapi care par sa desfida cele mai intense eforturi de a-i prinde si acesta poate fi un motiv sa incerci diferite lungimi ale firului de par in scopul de a le da increderea sa accepte momeala ta.
In loc de a schimba rigurile tot timpul, iata aici cateva idei care va vor permite sa ajustati lungimea firului de par fara a fi nevoie sa refaceti intregul rig.

1. Pur si simplu faceti o noua bucla din fir in cadrul celei existente.

2. Sau adaugati o banda pentru momeala buclei existente.

3. Sau ( si aceasta este favorita mea, intrucat e cea mai versatila), faceti un fir de par ajustabil, care poate fi lungit sau scurtat dupa plac.

Iata cum...

• Foto 1:
- Pentru inceput, legati carligul la struna aleasa ( pentru claritate, in fotografie am executat struna cu material galben)

• Foto 2:
-Folosind nodul Uni Knot legati o portiune a firului de par in jurul strunei, apoi strangeti nodul bine si tundeti portiunea firului de par dinspre partea catre vartej a rigului. Treceti cealalta parte a firului de par prin ochetul carligului.

• Foto 3:
-Pozitionati niste tub termocontractil peste ochetul carligului si efectuati strangerea termica.

• Foto 4:
-Legati o bucla pentru boilie pe firul de par.

• Foto 5:
-Adaugati momeala.

• Foto 6:
Daca aveti nevoie sa lungiti firul de par, pur si simplu trageti de bucla pentru boilies iar nodul UNi Knot va aluneca de-a lungul strunei.

• Foto 7:
-Asta va permite de asemenea sa puneti momeli multiple.

• Foto 8:
-Acest crap frumos a fost unul din cei cativa prinsi cu momeala tripla pe fir de par aratata in poza anterioara..

Sunt sigur ca veti gasi acest mic truc foarte folositor in competitiile de crap cand prin rapida si usoara ajustare a lungimii firului de par puteti incepe sa prindeti pestele pe care inainte v-ati chinuit din greu sa-l pacaliti!

Ken Townley

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu